čtvrtek 24. července 2008

Medley / Mélange

Natírám strop a uklízím následky včerejší párty... Jediné, co zbylo po 40ti lidech, je 7 fr. chlebů...
Jaký je rozdíl mezi Camembertem a Brie??
Konec 4. série Doctora Who jsem viděla několikrát a stejně mi přijde přehnaný, možná i odfláklý, ale naléhavě smutný.
Voie vert (zelená cesta) - cyklostezka místo železnice - v neosvětlených tunelech Voie noire. (To je ale fakt zážitek, několik set metrů a ještě do zatáčky v jedné ruce vedete kolo a druhou tápete po zdi... Jet je po pár metrech nemožné, chybí průkazný důkaz země a gravitace pod nohama a kolu prostě zas tak nevěřítw, v lepším případě jen vrazíte do zdi, dokonalá tma všude... Jako pár vteřin před klinickou smrtí, sevře vás úzkoust a tíha celého kopce nad vámi a nejistota a zvuk každého dalšího kroku. A pak do ticha vlastních myšlenek vykřikne světlo na konci tunelu! Vykoupení.)
Berat (TU), Jess (USA) a Kristýna (CZ)
Zdálo se mi, že jsem byla s někým na koncertu The Killers...
Nechápu ironii v cizím jazyce - zvlášť v tom francouzském.
A francouzi milují paper work (kartony, byrokracie, šeky, letáky...).
Začínají zrát fíky - úúú.
Lezla bych, až bych brečela. Uvažuju, že si tu koupím sedák... takové možnosti na escalade, achjo.
Chateaux (foto) - ty zřícené a zadarmo jsou nejlepší! Ale nádhera... (Legarde, Camon, Chalabre, Léran, Mirepoix, Montsegur, Roquefixade, Foix, Carcassone ...). Malebné městečka i ty větší města.
Řídit auto s volantem vpravo má své výhody: na úzkých cestách přesně víte, kde je okraj silnice; a nevýhody: občas chcete otevřít dveře namísto přeřadit a je naprosto nemožné cokoli předjet (to pravou rukou držíte volant a jakš takš rovnováku a směr, levou se opřete o sedadlo spolujezdce, hlavu, abyste viděli dopředu, nakloníte kam až to jde a - už si to šinete do příkopu... Ještěže ale nádherně vidíte, kde je ten kraj cesty ;-)

Je horko, díky za kamenné zdi.

Žádné komentáře:

Okomentovat